طرز تهیه آش کشکک یا حلیم قرمز نهاوند
آش کشکک که با نام حلیم قرمز هم شناخته می شود، یکی از انواع غذاهای سنتی نهاوند است.
به گزارش پارسینه به نقل از ایسکانیوز آش کشکک یکی از غذاهای سنتی خوشمزه نهاوند است که پخت آن نیز در حال حاضر رایج است اگر چه در گذشته رونق آن بیشتر از حال حاضر بود.
مواد تشکیلدهنده این غذای خوشمزه و مقوی که اغلب در زمستان پخته میشود شامل لوبیا قرمز، بلغور گندم که به زبان محلی(پلته) گفته میشد، شیره انگور یا عسل، شکر با دارچین و روغن حیوانی است که در گذشته اغلب با دیگ زود پز و روی آتش کرسی درست میشد.
مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور گندم ۱ و نیم لیوان
لوبیا قرمز ۲ لیوان
شیره انگور یا شکر به مقدار کافی
روغن محلی به مقدار کافی
طرز تهیه آش کشکک
ابتدا لوبیا قرمز که از قبل خیسانده و نفخ آن را گرفتهایم میپزیم و بعد بلغور گندم را نیز در دیگی جدا میپزیم و بلغور را به لوبیای پخته شده اضافه میکنیم. زمانی که آش جا افتاد آن را در ظرف سرو ریخته و با روغن حیوانی و شکر، عسل یا شیره انگور تزئین میکنیم.
نکات:
_این غذا را می توان برای مقوی بودن با آب گوشت یا قلمه نیز پخت اما در دستور اصلی از آب برای پخت لوبیا و بلغور استفاده میشود.
_این غذا را میتوان بدون شکر و با نمک و پیاز داغ هم میل کرد.
_زمانی که لوبیا و پلته / بلغور پخته شد می توانیم آش را هم بزنیم تا کمی لوبیاها فرم اصلی خود را از دست بدهند و طعم بلغور و لوبیا به خورد هم برود، فقط باید پس از این کار مانند حلیم حواسمان به ته گرفتن آش هم باشد.
ارسال نظر