قارچ جادویی؛ دارویی درمانی یا تهدیدی برای سلامت؟
علی فرهودیان، نایب رئیس هفدهمین کنگره دانش اعتیاد، با اشاره به گسترش مصرف خودسرانه قارچ جادویی (مجیک ماشروم) به دلیل تبلیغات اینترنتی، هشدار داد که این ماده دارای خطرات جدی برای سلامت است. به گفته وی، این قارچ که به دلیل ترکیبات روانگردان خود بسیار محبوب شده، به ویژه در بین جوانان در حال گسترش است.
به گزارش پارسینه، فرهودیان در آستانه برپایی «هفدهمین کنگره دانش اعتیاد» که از ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه در تهران برگزار خواهد شد، توضیح داد که سیلوسایبین، ماده فعال در قارچ جادویی، در دهههای گذشته به دلیل تأثیرات روانگردانی خود بحثبرانگیز بوده، اما تحقیقات علمی اخیر نشان داده است که این ماده میتواند به عنوان ابزاری در درمان اختلالات روانپزشکی نظیر افسردگی مقاوم به درمان و اضطراب ناشی از بیماریهای صعبالعلاج مفید باشد.
وی با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی دقیق در این زمینه، افزود: متخصصان باید با جدیدترین مطالعات و دستورالعملهای بینالمللی در خصوص سیلوسایبین آشنا باشند تا بتوانند به طور مؤثر بیماران را مدیریت کنند و از سوءمصرف و وابستگیهای رفتاری پیشگیری نمایند. فرهودیان همچنین گفت که در «هفدهمین کنگره دانش اعتیاد» پنل ویژهای برای بررسی این موضوع اختصاص خواهد یافت.
رضا دانشمند، دبیر اجرایی کنگره، نیز از برگزاری این کنگره با همکاری انجمن جهانی طب اعتیاد و نهادهای مختلف خبر داد. او افزود که در این کنگره موضوعاتی از جمله جنبههای بیولوژیک، روانی، اجتماعی و سببشناسی اعتیاد مطرح خواهد شد. همچنین جایزه دکتر رزاقی برای ایدهها و طرحهای برتر در مدیریت اعتیاد نیز در حاشیه کنگره برگزار میشود.
ارسال نظر