گوناگون

گشایش بخت جوانان در حمام مش غلامحسین/ یادگاری از تاریخ بریانک

گشایش بخت جوانان در حمام مش غلامحسین/ یادگاری از تاریخ بریانک

حمام تاریخی قلعه بریانک، یکی از نمادهای قدیمی محله که به طور کامل تخریب شد، تا دوره پهلوی دوم به عنوان یک پاتوق محله‌ای مورد استفاده اهالی قرار می‌گرفت و پیوندی عمیق با آداب و سنت‌های مردم داشت.

به گزارش پارسینه، حمام مش‌غلامحسین که قدمتش به بیش از یک قرن می‌رسید، از قدیمی‌ترین نمادهای محله بریانک تهران بود و روایت‌های بسیاری از روزهای پررونق این حمام در ذهن اهالی باقی‌مانده است.

رحمت‌الله خادم‌الحسینیه، یکی از ساکنان قدیمی بریانک، در این‌باره می‌گوید: «حمام مش‌غلامحسین نه تنها محل استحمام، بلکه جایی برای تبادل افکار، اطلاع‌رسانی، و حتی گره‌گشایی از مشکلات و گشایش بخت جوانان بود.» طبق گفته‌ها، این حمام دو بخش داشت: یکی برای زنان که تحت مدیریت مولودخانم، همسر غلامحسین‌خان، بود و دیگری بخش مردانه که با حضور غلامحسین‌خان اداره می‌شد.

مراسم‌های مهم همچون دختربینی در این حمام اجرا می‌شد و بسیاری از زوج‌های آینده‌دار توافقات خود را در این مکان انجام می‌دادند. پس از توافق طرفین، جشن‌های کوتاه و شادی برگزار می‌شد و بعضاً این توافقات به منزله عقد رسمی بین دو جوان در نظر گرفته می‌شد.

حمام مش‌غلامحسین، با معماری ساده خود، همچنین محل برگزاری مراسم عقد و حنابندان جوانان محله بود. طبق سنت بریانک، عروس‌ها به حمام می‌رفتند و با همراهی زنان دیگر و وسایل و لباس‌های عروسی، آماده مراسم می‌شدند. این مراسم‌ها در بقچه‌های رنگی و ترمه‌دوزی شده ترتیب می‌گرفت.

با تخریب قلعه بریانک، این حمام تاریخی نیز دیگر وجود ندارد و همه یادها و مراسم‌های گذشته به خاطره‌هایی تبدیل شده است که در ذهن اهالی محله باقی مانده‌اند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار