گوناگون

پرخوری، مزاج فرد را تغییر می‌دهد؟

پرخوری، مزاج فرد را تغییر می‌دهد؟

طب سنتی بر این باور است که پرخوری آن قدر مضرات دارد که حتی می‌تواند موجب تغییرات ناخواسته در طبع و مزاج بدن شود.

به گزارش پارسینه به نقل از همشهری‌آنلاین، در طب سنتی ایرانی، پرخوری به عنوان یکی از عوامل ایجاد اختلالات در تندرستی و تعادل بدن شناخته می‌شود. پرخوری یا مصرف غذاها و خوراکی‌ها بیش از نیاز بدن یا بیش از تحمل مزاج بدن نه تنها باعث ایجاد مشکلات جسمی می‌شود، بلکه به تعادل روانی و عاطفی هم آسیب می‌زند. بر اساس آموزه‌ه

ای این طب، بدن به ‌طور طبیعی به اندازه معینی از غذا نیاز دارد و مصرف زیاد غذا می‌تواند موجب بروز مشکلات جدی در سلامتی شود.

طب سنتی ایران تأکید زیادی بر اعتدال در غذا خوردن و رعایت اصول تغذیه‌ای متناسب با طبع فرد وجود دارد. برای حفظ سلامتی، توصیه می‌شود غذاها با مزاج‌های متعادل و به مقدار مناسب مصرف شوند. در این گزارش مهم‌ترین عوارض و مضرات پرخوری از دیدگاه طب ایرانی عنوان شده است.

۱. اختلال در هضم و گوارش: در طب سنتی ایران، هضم غذا و فرآیند گوارش به‌طور خاص به تعادل مزاج‌ها و طبع‌ها وابسته است و مصرف بیش از حد غذا موجب سنگینی در معده و فشار بر دستگاه گوارش می‌شود که می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مثل نفخ، دل‌درد، سوءهاضمه، و ریفلاکس شود. پرخوری همچنین ممکن است به توقف عملکرد صحیح صفرا، بلغمی بودن و ایجاد سوءمزاج در دستگاه گوارش منجر شود.

۲. افزایش بلغم و سردی: طبق اصول طب سنتی ایران، غذاهایی که به‌ طور خاص مواد مغذی زیادی دارند، ممکن است باعث تولید زیاد بلغم در بدن شوند. این مساله موجب سنگینی و احساس خستگی، سردی بدن و کاهش فعالیت‌های فکری می‌شود. در برخی افراد، پرخوری ممکن است به تولید بلغم فراوان و در نتیجه بروز بیماری‌های مرتبط با بلغم مانند سرفه، سرماخوردگی و ضعف سیستم ایمنی منجر شود.

۳. چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن: از نگاه طب سنتی ایران، پرخوری به‌خصوص مصرف غذاهای سنگین و چرب می‌تواند به افزایش وزن و چاقی منجر شود. این موضوع خود عامل بسیاری از مشکلات سلامتی است. چاقی می‌تواند به‌طور مستقیم با اختلالات مختلفی چون فشار خون بالا، دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و حتی ناتوانی‌های حرکتی ارتباط داشته باشد.

بیشتر بخوانید؛

  • طب سنتی ایران با سابقه‌ای حدود 10 هزار سال

  • درمان مشکلات گوارشی با این نسخه جادویی

  • ۵ خطر زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌ها از نگاه طب ایرانی

۴. عدم تعادل در طبع بدن: طب سنتی ایران با تکیه بر ۴ مزاج‌ اصلی (گرمی، سردی، تری و خشکی)، بر این باور است که پرخوری می‌تواند موجب تغییرات ناخواسته در طبع و مزاج بدن شود. برای مثال، پرخوری در فصل‌های گرم می‌تواند موجب افزایش حرارت و در نتیجه بروز بیماری‌هایی چون جوش و تب شود. در فصول سرد هم پرخوری می‌تواند به تولید سردی زیاد و کاهش سوخت‌وساز بدن منجر شود.

۵. تضعیف اندام‌ها: از دیدگاه طب سنتی ایران، مصرف زیاد غذا می‌تواند منجر به تضعیف اندام‌های مختلف بدن به خصوص قلب، کبد و کلیه‌ها شود. این تضعیف‌ها به دلیل افزایش بار گوارش و نیاز به هضم و جذب مواد مغذی بیشتر در بدن ایجاد می‌شوند که درنهایت باعث کاهش کارآیی این ارگان‌ها می‌شود.

۶. ایجاد اختلالات روانی و عصبی: پرخوری نه تنها بر جسم، بلکه بر روح و روان فرد هم تأثیر می‌گذارد. در طب سنتی ایران، اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و عصبانیت می‌تواند ناشی از عدم تعادل در مصرف غذا باشد که یکی از اینها پرخوری است.

 

ارسال نظر

  • آیت الله العظمی یعقوب محمدی دیوان

    سطح خارق العادهء دانش امام معصومی که مردم فلسطین و حوثی های یمن مدعی هستند نه امام است و نه معصوم!

    بسم الله الرحمن الرحیم

    وَ عَنْهُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ قَالَ: إِنَّ جَارِيَةً لَنَا أَصَابَهَا اَلْحَيْضُ وَ كَانَ لاَ يَنْقَطِعُ عَنْهَا حَتَّى أَشْرَفَتْ عَلَى اَلْمَوْتِ فَأَمَرَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنْ تُسْقَى سَوِيقَ اَلْعَدَسِ فَسُقِيَتْ فَانْقَطَعَ عَنْهَا وَ عُوفِيَتْ؛

    على بن مهزيار گويد:
    روزى كنيزى از ما حايض شد و خونریزی اش قطع نمى‌شد به حدى كه مرگ در پيش روى او بود. امام جواد عليه السّلام دستور فرمود كه او سویق عدس بنوشد، او مقدارى سویق عدس نوشيد خونش بند آمد و عافيت يافت.

    الکافي ج۶ ص۳۰۷
    الوافي ج۱۹ ص۲۸۲
    وسائل الشیعة ج۲۵ ص۲۱
    بحار الأنوار ج۶۳ ص۲۸۲
    عوالم العلوم ج۲۳ ص۳۶۶

    دانشمندان کشف کرده اند که سویق عدس واقعاً خونریزی قاعدگی را کاهش می دهد. نتایج تحقیقات با عنوان ("Evaluation of the effect of roasted lentil flour (lentil savigh) as a functional food in menstrual bleeding reduction") در وب سایتهای معتبر علمی در دسترس عزیزان قرار دارد.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار