ماجرای نقش آفرینی جمهوری آذربایجان در اقدام جدی علیه امنیت ملی ایران
به تازگی کتابی منتشر شده است که در آن از نقش مستقیم رژیم باکو در سرقت و انتقال اسناد هسته ای کشورمان پرده بر می دارد.
پارسینه: کتاب «هدف تهران» که بهتازگی منتشر شده است، درباره برنامهریزی سرقت و نمایش انبار اسناد اتمی جمهوری اسلامی ایران توسط اسراییل است. این اسناد از مستندات بهانه ای برای خروج آمریکا از برجام و یک پرونده تازه در آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد.
بنا بر روایت کتاب، این سرقت جزییات خیرهکنندهای دارد که از نقاط مهم تاریخ معاصر پرونده اتمی ایران و به نوشته مولفان کتاب، بزرگترین سرقت در پروندههای جاسوسی در جهان است.
در این کتاب ذکر شده که «تیمی از ماموران تحت فرماندهی «موساد»، سرویس اطلاعاتی معروف اسراییل، در آستانه ۱۱بهمن۱۳۹۶ یکی از غیرممکنترین ماموریتها را در کل تاریخ جاسوسی جهان انجام دادند. جایی در جنوب تهران و یک انبار به ظاهر کمارزش. در این عملیات بیش ۱۰۰ سیدی حاوی ۵۵ هزار فایل و فیلم مستند از برنامه اتمی جمهوری اسلامی و گنجینهای از عکسهای مربوط به آزمایشهای مخفی مربوط به برنامه هستهای، به وزن ۵۰۰ کیلوگرم از گاوصندوقهایی که قبلا اسراییلیها نمونه آن را برای یافتن راه بازکردنش خریده بودند، سرقت شد و پس از چند ساعت به تلآویو در اسراییل رسید.»
به روایت کتاب «هدف تهران»، پس از ماهها برنامهریزی دقیق، ساعتهای طولانی کار پیچیده، نظارت الکترونیکی و نفوذ مخاطرهآمیز عوامل اسراییلی به ایران، تیم موساد به سرعت اسناد را که وزن آن به ۵۰۰ کیلو یا نیم تن میرسید، روی دو کامیون بار زدند و ساعت ۵ صبح صحنه را به سوی مسیرهای از پیش تعیین شده به سمت مرز با جمهوری آذربایجان ترک کردند.
دو ساعت پس از خروج کامیونها از انبار، یعنی حدود ساعت ۷ صبح، ماموران جمهوری اسلامی متوجه موضوع شدند و تعقیب و گریز گسترده در سراسر کشور آغاز و دستور بستهشدن مرزهای زمینی، دریایی و هوایی ایران توسط سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع ابلاغ شد.
نکته قابل توجه که در این کتاب ذکر شده، نقش آفرینی جمهوری آذربایجان در این اقدام علیه امنیت ملی ایران است. بر اساس روایت کتاب، تیم موساد در طول شب در حالی که فقط ۶ ساعت و ۳۰ دقیقه فرصت داشتند، آرشیو را در کامیونها بار کردند و دور از چشمان ماموران امنیتی جمهوری اسلامی، آن را از مرز جمهوری آذربایجان خارج و در نهایت به اسراییل ارسال کرد.
به نوشته کتاب هنگام ورود کامیونها به مرز آذربایجان، تنها دو مامور موساد در هر کامیون از تیم اصلی باقی ماندند. با پرداختهای لازم، ماموران موساد و این اسناد بهزودی پس از آن باید به اسراییل میرسیدند. ماهیت مرز ایران و جمهوری آذربایجان با مفرهای فراوان، عوامل اسراییل را قادر میساخت تا از مرز عبور کنند.
نویسندگان از قول منابع خود نقل کردهاند که عملیات انتقال اسناد از داخل جمهوری آذربایجان به اسراییل، مستلزم دخالت اطلاعات ارتش اسراییل، نیروهای ویژه و کمکهای هوایی بود که اسراییل ناچار به اعزام آنها به جمهوری آذربایجان بود. هواپیماها یا هلیکوپترهایی از پیشآمادهشده هم با پرواز به مقاصد از پیشتعیینشده در ایران، اعضای باقیمانده تیم در داخل ایران را خارج و به مکان امن انتقال دادند.
ارسال نظر