روش کنار آمدن با همسر کینه ای
شخصیت کینه توز یا انتقامجو ، یک تیپ شخصیتی جداگانه نیست، بلکه بیشتر یک صفت است و ما در این بخش قصد داریم این صفت را که در برخی افراد پررنگ است، بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
فرد کینه توز یا انتقامجو مدام درحال کینه ورزی و انباشتن خشم از طرف دیگران است اگر یک فرد معمولی از رفتار دیگران ناراحت شده یا کمی خشمگین شود، معمولا بعد از مدتی خشمش کاهش مییابد؛ درحالیکه شخصیت کینه توز هرگز خشمی را که در دل و ذهن دارد، فراموش نمیکند و همواره درصدد انتقام برمیآید.
برخی از افراد به شدت کینهای هستند و حتی ماهها یا سالها این کینه را در خود نگه میدارند و مدام از آن شخص بدشان میآید. اگر شما یا همسرتان این گونه باشید، زندگی برای شما بسیار تلخ میشود چون اگر از یکدیگر دلخور شوید، به دلیل کینهای بودن، کینه زیادی را در خود از سمت همسرتان نگه خواهید داشت و این موضوع به شما اجازه نخواهد داد که همسرتان را ببخشید و به رابطه و زندگی مشترکتان مثل همیشه ادامه دهید. در این مقاله ابتدا بررسی میکنیم که چرا برخی از افراد کینهای هستند و سپس راهکارهایی را برای درمان و برخورد با زن یا شوهر کینهای، به شما خواهیم داد.
علت لجبازی و انتقام جویی همسرتان چیست؟
عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس
از علت های که سبب ایجاد لجبازی می شود عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس کافی است زیرا افرادی که دارای اعتماد به نفس کافی نیستند سعی دارند به صورت لجبازی اقتدارشان را به دیگران نشان دهند.
لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین
یکی دیگر از عواملی که می تواند سبب لجبازی گردد لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین است زیرا در برخی مواقع لحن صحبت خانم و یا آقا بسیار تند و با کنایه است، که ممکن است طرف مقابل را بر سر لج بیاندازد.
راهکارهایی برای از بین بردن لجبازی و حس انتقام همسر:
اگر همسر لجبازی دارید باید در رفتارتان یک سری نکات را رعایت کنید تا همسرتان سر لج نیفتد و با شما لجبازی نکند.
- سکوت کنید
بهترین برخورد با لجبازی همسر، در لحظه اول سکوت کردن می باشد زیرا در صورت خشمگین شدن در برابر این حالت لجبازی همسر بیشتر و بیشتر می شود. پس بهتر است در هنگام ایجاد حالت لجبازی در همسرتان، در آن لحظه با او مدارا نمایید.
- از کلمات منفی استفاده نکنید
استفاده از لحن و کلمات منفی و همراه با کنایه تنها منجر به بالا رفتن لجبازی همسرتان می شود.دوستانه و با لحنی محبت آمیز با او صحبت کنید.
- بحث نکنید
در زمانی که همسرتان به لجبازی با شما پرداخت ، با او بحث نکنید تا عصبانی نشود.
- او را به آرامش دعوت کنید
در لحظه لجبازی ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و خشمگین نشوید و سپس سعی کنید همسر لجبازتان را به آرمش دعوت کنید.
- از همسرتان درست انتقاد کنید
ویژگی های منفی همسرتان را طبق مهارت های انتقادپذیری به او بگویید و او را تحقیر نکنید زیرا اگراو متوجه تحقیر از طرف شما شود ، لجبازیش بیشتر و بیشتر می شود.
- در موقعیت مناسب از همسرتان انتقاد کنید
در یک موقعیت مناسب که همسرتان در شرایط جسمانی و روحی متعادل قرار دارد به گفتن ویژگی های منفی همسرتان بپردازید و ویژگی های منفی او را بیان کنید.
- در مواقع عصبانیت همسرتان با او صحبت نکنید
اگر هنوز همسرتان عصبانی است تا زمان فروکش شدن عصبانیتش درباره موضوعی که لجبازی همسرتان را برانگیخته کرده است، صحبت نکنید.
- اعتماد به نفس همسرتان را بالا ببرید
تمرین کنید که ویژگی های مثبت همسرتان را به او یاد آوری کنید تا اعتماد به نفسش بالاتر برود.
- در انجام کارهای مثبت تحسینش کنید
همسرتان را به دلیل انجام دادن کارهای مثبت، هر چند کارهای کوچک و کم اهمیت تر، تحسین کنید.
- اجازه دهید همسرتان تخلیه هیجانی شود
اگر در حالت لجبازی همسرتان مدت طولانی را به بحث کردن و حرف زدن پرداخت، اجازه بدهید که کامل حرفهایش را بزند تا تخلیه هیجانی بشود.
- یک فعالیت آرامبخش انجام دهید
اگر تحمل لجبازی همسرتان را ندارید ، برای رسیدن به آرامش نسبی فعالیت آرامبخشی مانند دوش گرفتن؛، تنفس عمیق یا ریلکسیشن را انجام دهید
- به شیوه درست گفتگو کنید
مهارت های صحیح صحبت کردن را یاد بگیرید وبه شیوه درست گفتگو کنید.
- جمله ها را با فاعل من شروع کنید
جملاتتان را در صحبت کردن با همسرتان با تو آغاز نکنید زیرا فاعل تو، مقصر بودن و یا سرزنش کردن را نشان می دهد پس بهتر است جمله ها با فاعل من آغاز شود.
ارسال نظر