دشمن جدید جنگنده اف – ۳۵ را بشناسید
لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ که تواناییهای منحصر به فردی دارد با کاهش اقبال از سوی قانونگذاران امریکایی مواجه شده است. جنگندهای تک سرنشین و چند منظوره، تک موتوره و رادارگریز در همه شرایط آب و هوایی است که برای انجام ماموریتهای هوایی و تهاجمی ساخته شده است.
به گزارش پارسینه و به نقل از فرارو- تصمیم مجلس نمایندگان امریکا و عدم اقبال آن نهاد درباره لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ ناشی از مشکلات در حال انجام در زمینه ارتقاء نرم افزار Refresh ۳ (TR-۳) است که تحویل هواپیما را به تاخیر انداخته است. پیش بینی میشود که به روزرسانی TR-۳ برنامه اف -۳۵ برای پیشرفتهای آینده صنعت هوانوردی بسیار مهم باشد. ناامیدی نمایندگان دو حزب امریکا در این باره تنش میان نیازهای نظامی و موانع تکنولوژیکی را برجسته میسازد و به طور بالقوه ناوگان اف – ۳۵ را در سال آینده صرفا به ۴۸ فروند محدود میکند.
لاکهید مارتین اف-۳۵ لایتنینگ ۲ به عنوان یکی از توانمندترین هواپیماهای موجود در خدمت امروزه مورد توجه قرار گرفته است. این هواپیما از نسل پنجم هواپیماهای شناساگریز دارای قابلیتهایی است که هیچ هواپیمای جنگی دیگری نمیتواند با آن مطابقت داشته باشد.
مجلس نمایندگان امریکا تا زمانی که سازنده هواپیما یعنی لاکهید مارتین مشکل مرتبط با اعتبارسنجی نرم افزار برای ارتقاء فناوری اف – ۳۵ را برطرف نکند با تحویل تعداد بیشتر آن جنگنده به وزارت دفاع امریکا موافقت نخواهد کرد. در نتیجه، ارتش ایالات متحده میتواند تا ۴۸ فروند و نه ۵۸ فروند درخواستی از جنگنده اف-۳۵ را دریافت کند.
TR-۳ که نسبت به ارتقای آن در جنگنده اف – ۳۵ حساس شده اند چیست؟
واقعیت آن است که TR-۳ تقریبا زیرساخت دیجیتال تعبیه شده اف -۳۵ را ارتقا میدهد و قابلیتهای ذخیره سازی و پردازش دادهها و همچنین رابط کاربری را بهبود میبخشد. این نرم افزار جدید آن جت جنگنده رادارگریز را قادر میسازد تا سلاحهای جدید هوا به هوا و هوا به زمین، حسگرها و قابلیتهای اقدامات متقابل سایبری را حمل کند.
مشخصات لاکهید مارتین اِف-۳۵ لایتنینگ ۲
جنگندهای تک سرنشین و چند منظوره، تک موتوره و رادارگریز در همه شرایط آب و هوایی است که برای انجام ماموریتهای هوایی و تهاجمی ساخته شده است. هم چنین، آن جنگنده قادر به ارائه جنگ الکترونیک و قابلیتهای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی است. برنامه طراحی و تولید اِف - ۳۵ در نوع خود یکی از بزرگترین و پرهزینهترین پروژهها در تاریخ نظامی جهان است.
دولت آمریکا هزینه نهایی آن پروژه را یک تریلیون دلار برآورد کرده است.
طراحان آن جنگنده از آخرین و پیشرفتهترین روشها برای کاهش بازتاب راداری و کاهش تشعشعات مادون قرمز در طراحی اِف - ۳۵ استفاده کرده اند. کلاه خلبانی جنگنده اف - ۳۵ به اولین کلاه خلبان جنگنده است از یک نمایشگر بهره میبرد. این نمایشگر اطلاعاتی که پیشتر در نمایشگر سربالا یا سامانه هاد وجود داشت را در مقابل دید خلبان نمایش میدهد.
هم چنین، تصاویر دید در شب توسط حسگرهای الکترو اپتیکی به کلاه خلبان ارسال شده و بر روی آن نمایش داده میشوند. اف-۳۵ اولین جنگنده در جهان است که از یک نمایشگر یکپارچه در داخل کابین خلبان استفاده میکند. این نمایشگر لمسی با رابط کاربری سامانه عامل اف-۳۵ هماهنگ بوده و خلبان توان سفارشی سازی اطلاعات بر روی نمایشگر را دارد.
جنگنده اف - ۳۵ توان حمل انواع تسلیحات هوا به هوا (هدایت راداری و مادون قرمز)، هوا به زمین (موشکهای کروز، هدایت لیزری، هدایت ماهوارهای، ضد زره، هدایت موج میلی متری، هدایت چند حالته و …)، ضد کشتی و سلاح هستهای را دارا میباشد. این جنگنده هم چنین قابلیت استفاده از تسلیحات کشورهای خریدار نیز برخودار است که در مجموع تنوع تسلیحاتی بالایی برای اف - ۳۵ محسوب میشود و آن جنگنده را در زمره منعطفترین جنگندههای تاکنون ساخته شده قرار میدهد.
ارسال نظر