گوناگون

دست رد مصر و اردن به طرح ترامپ برای جابجایی ساکنان غزه

دست رد مصر و اردن به طرح ترامپ برای جابجایی ساکنان غزه

در پی اظهارات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن، گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس که کنترل غزه را در دست دارد به همراه اردن و مصر این پیشنهاد را رد کردند.

به گزارش پارسینه؛ ترامپ روز گذشته اظهار داشت که مایل است اردن ، مصر و سایر کشورهای عربی تعداد بیشتری از آوارگان فلسطینی از نوار غزه را بپذیرند، به طوری که امکان تخلیه بخش بزرگی از جمعیت منطقه فراهم شود و بتوان غزه را «کاملاً پاکسازی کرد» و از نو ساخت.

وقتی از دونالد ترامپ پرسیده شد که آیا این راه‌حل برای غزه موقتی است یا دائمی، وی گفت: «می‌تواند هر دو باشد.»

با این حال ایده ترامپ با واکنش منفی مقامات حماس و اردن مواجه شده است.

باسم نعیم، عضو دفتر سیاسی حماس، با اشاره به نگرانی‌های قدیمی فلسطینیان درباره بیرون راندن دائمی آن‌ها از خانه‌هایشان گفت: «فلسطینیان هیچ پیشنهادی را نمی‌پذیرند، حتی اگر این پیشنهادها ظاهراً با نیت خوب و به نام بازسازی ارائه شوند. همان‌طور که در پیشنهادهای ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام شده است.»

یکی دیگر از مقامات حماس، سامی ابوزهری، نیز از ترامپ خواست ایده‌های «شکست‌خورده» رئیس‌جمهور پیشین جو بایدن را تکرار نکند.

وی گفت: «مردم غزه مرگ را تحمل کرده‌اند و از ترک سرزمین خود امتناع کرده‌اند و به هیچ دلیلی آن را ترک نخواهند کرد.»

اردن نیز به نظر می‌رسد پیشنهاد ترامپ را رد کرده باشد. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، به خبرنگاران گفت که موضع کشورش در مخالفت با هرگونه جابجایی فلسطینیان از غزه «قاطع و ثابت» باقی مانده است.

وزارت امور خارجه مصر نیز با صدور بیانیه‌ای «هرگونه تجاوز به حقوق غیرقابل انکار فلسطینیان از جمله شهرک‌سازی، الحاق اراضی، تخلیه این سرزمین‌ها از طریق جابه‌جایی و تشویق به انتقال یا ریشه‌کنی ساکنان از سرزمین‌شان، چه به‌صورت موقت و چه دائمی» را رد کرده است.

دونالد ترامپ پیش از این پیشنهاد جابجایی ساکنان غزه را مطرح کرده بودعکس: آسوشیتد پرس

در سوی مقابل بتزلل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، که پیش‌تر خواستار بازگشت شهرک‌نشینان یهودی به غزه شده بود از این پیشنهاد ترامپ به‌عنوان «ایده‌ای عالی» استقبال کرد و گفت که برای توسعه برنامه‌ای عملیاتی برای اجرای آن تلاش خواهد کرد.

وی با بیان اینکه طرح ترامپ به فلسطینیان «فرصتی برای ساختن زندگی‌های جدید و بهتر در جایی دیگر» می‌دهد، گفت: «به یاری خدا، من با نخست‌وزیر و کابینه برای توسعه یک طرح عملیاتی برای اجرای این طرح در اسرع وقت کار خواهم کرد.»

همزمان فرانچسکا آلبانیزه، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در أمور فلسطین، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «پاکسازی قومی هر چیزی هست جز ‘تفکر خارج از چارچوب’. این عمل غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرمسئولانه است.»

ایالات متحده سال گذشته اعلام کرده بود که با جابجایی اجباری فلسطینیان مخالف است. گروه‌های حقوق بشری و نهادهای بشردوستانه ماه‌ها درباره وضعیت غزه، که جنگ تقریباً کل جمعیت آن را جابجا کرده و منجر به بحران گرسنگی شده، ابراز نگرانی کرده‌اند.

تقریباً تمامی جمعیت غزه، که پیش از جنگ ۲.۳ میلیون نفر بود، به دلیل جنگ آواره شده‌اند.

خشونت اخیر در درگیری چند دهه‌ای اسرائیل و فلسطین در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که حماس به اسرائیل حمله کرد و ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفت.

حمله نظامی بعدی اسرائیل به غزه باعث مرگ بیش از ۴۷ هزار نفر شد. درگیری‌ها اکنون با یک آتش‌بس شکننده متوقف شده است.

منبع: یورونیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار