ماجرای دوئل تراژیک پوشکین، شاعر پر آوازه روسی با معشوقه همسرش+ تصاویر
در اینجا به پنج واقعیت جالب در مورد دوئل پوشکین و دونتس که رویدادی عجیب و تراژیک در تاریخ ادبیات روسیه است، نگاهی داریم.
به گزارش پارسینه به نقل از Russia Beyond، الکساندر پوشکین، شاعر پر آوازه روسی در ۶ ژوئن ۱۷۹۹ در طبقه اشراف و در شهر مسکو چشم به جهان گشود. پدرش، سرگی لوویچ پوشکین متعلق به یکی از خاندانهای اشرافی قدیمی روسیه بود.
با وجود آنکه پوشکین در اوایل، زندگی خوبی داشت اما داستان عاشقانه غم انگیز و دوئلی که برای حفظ حیثیت و اعتبار خود و همسرش انجام داد (در آن زمان شایعات زیادی دهان به دهان می چرخید که ناتالیا همسر پوشکین با دونتس در ارتباط است و به پوشکین خیانت کرده است )، در فرهنگ روسیه جایگاهی تقریباً افسانه ای گرفته است.
تقریبا کمتر کسی است که در روسیه نداند محبوب ترین شاعر این کشور و پدر زبان ادبی مدرن روسیه پس از یک دوئل (با معشوقه احتمالی همسرش) به مرگی دردناک درگذشت. مانند بسیاری از دوئل ها در آن زمان، علت اختلاف یک زن بود.
۱) ماجرای اختلاف مرگبار پوشکین با دونتس
پوشکین مردی تکانشی بود و دوئل های زیادی انجام داد. در واقع، دوئل مرگبار او دومین باری بود که او جرج دونتس، افسر فرانسوی در گارد روسیه را به دلیل تحقیر خود به چالش کشید.
اولین مورد در نوامبر ۱۸۳۶ بود و نامه ای دریافت کرد که از خیانت همسرش ناتالیا گونچارووا خبر میداد. دونتس برای جلوگیری از دوئل با پوشکین، از اکاترینا گونچاروا، خواهر همسر پوشکین، خواستگاری کرد و شاعر را وادار کرد که چالش خود را لغو کند.
شایعات پس از عروسی دونتس و خواهر همسرش، درباره ارتباط ناتالیا و دونتس دوباره شروع به پخش شدن کردند و شاعر، فکر می کرد که منبع آنها بارون ون هیکرن، سفیر هلند در روسیه که پدر خوانده دونتس نیز بود، بنابراین نامه ای تند برای او نوشت. اظهارنظرهای ناخوشایند پوشکین نسبت به سفیر و پسر خوانده اش باعث شد که هیکرن اعلام کند که دوئل اصلی هنوز معتبر است.
۲) آغاز نبرد پوشکین با دونتس
این دوئل در Chernaya Rechka در حومه سن پترزبورگ برگزار شد و شرایط بسیار سختی داشت. در دیگر کشورهای اروپایی، دوئلها معمولاً در فاصله ۲۵ تا ۳۰ قدمی به یکدیگر شلیک میکردند، اما در این مورد فاصله فقط ۱۰ قدم تعیین شد.
دونتس ابتدا شلیک کرد و پوشکین را به شدت از ناحیه شکم زخمی کرد. پوشکین روی زمین افتاد اما توانست به سمت حریف شلیک کند و دست راست دونتس را زخمی کند. پوشکین، شاعر بزرگ، دو روز بعد درگذشت.
۳) واکنش امپراطور روسیه
دوئل ها در روسیه توسط پتر کبیر ممنوع شده بود و بنابراین مخفیانه انجام می شد. مجازات برای شرکت در آنها سخت بود، و گاهی اوقات حتی، مجازات مرگ را در پی داشت.
با این حال، امپراطور روسیه یعنی نیکلاس اول، خانواده شاعر مرده را تأمین کرد: او بدهی های پوشکین را پرداخت کرد، دستور داد که مبلغ ۱۰۰۰۰ روبل به خانواده اش کمک مالی شود، به بیوه و دخترانش مستمری داد و مراقب پسران شاعر بود.
تزار، عنوان نظامی را از دونتس سلب کرد و او را از روسیه تبعید کرد. همسرش، خواهر شوهر پوشکین، او را همراهی میکرد و این زوج صاحب چهار فرزند شدند. به گفته یکی از معاصران، او می گفت که تبعید از روسیه به او امکان داد تا در فرانسه "یک حرفه سیاسی درخشان" داشته باشد.
۴) سرنوشت ناتالیا
برخی از مردم احساس می کنند که ناتالیا گونچارووا به نوعی مسئول مرگ همسرش بود، زیرا او یا نتوانست یا نمی خواست به شایعاتی که او را به دونتس مرتبط می کرد پایان دهد. شاعر آنا آخماتووا او را "همدست هیکرن ها در آماده سازی دوئل" نامید.
ناتالیا ۲۴ ساله بود که با چهار فرزند به نام های الکساندر (متولد ۱٨٣٣)، گریگوری (متولد ۱٨٣۵)، ماریا (متولد ۱٨٣۲) و ناتالیا (متولد ۱٨٣۶) بیوه شد. پوشکین پیش از مرگ به او گفت برو در حومه شهر زندگی کن، برایم مدت دو سال جامه سوگواری بر تن کن و سپس با یک مرد خوب و شایسته ازدواج کن. ناتالیا پس از مرگ پوشکین به ملکی به خانواده گونچارووا رفت. او مدت هفت سال ازدواج مجدد نکرد. در سال ۱٨۴۴ به عقد سرلشکر پیوتر لانسکوی Pyotr Lanskoy درآمد و با مهر و محبت زیاد از فرزندان خویش مراقبت به عمل آورد و آنها را به خاطر عشقی که به پدر مشهورشان داشت بزرگ کرد.
۵) دوئل های پوشکین
گمان می رود پوشکین بیش از ۲۰ چالش برای دوئل انجام داده است؛ چهار مورد از این ها منجر به دوئل شد، در حالی که بقیه به لطف دوستان شاعر، رفع شدند.
پوشکین بهعنوان یک تیرانداز خبره شهرت داشت، اما هرگز در دوئلها اولین تیراندازی را انجام نمیداد و فقط یک بار به حریف خود آسیب زد ؛ همان رویارویی آخر خود با دونتس
ارسال نظر