رمزگشایی از پرونده بزرگترین رسوایی امنیتی تاریخ آمریکا+ عکس / با مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا آشنا شوید
پس از پیوستن به اف بی آی در سال ۱۹۷۶ به عنوان یک مامور ویژه، آقای هانسن نقش های ضد جاسوسی مختلفی داشت که به او امکان دسترسی به داده های طبقه بندی شده را می داد.
آذین گودرزی
به گزارش پارسینه به نقل از هندوستان تایمز، رابرت هانسن یک مامور اف بی آی بود که از او به عنوان مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا یاد می شود که بیش از دو دهه در بحبوحه جنگ سرد و به دنبال آن به طور متناوب برای مسکو جاسوسی می کرد.
پرونده رابرت هانسن به عنوان یک رسوایی جاسوسی بسیار مخرب شناخته می شود. رهبران و مقامات دولتی وقتی متوجه شدند که یکی از آنها برای مدت طولانی اطلاعات را به طرف دیگر منتقل می کند، متحیر شدند. حتی امروز F.B.I. از او به عنوان "مضرترین جاسوس در تاریخ اداره F.B.I " یاد می کند.
مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا مبلغ قابل توجهی در حدود ۱.۴ میلیون دلار به صورت نقد، وجوه بانکی و الماس دریافت کرده بود و در ازای آن اطلاعات طبقه بندی شده زیادی را با مسکو مبادله کرد. از جمله اسرار فاش شده، افشای این موضوع بود که دولت ایالات متحده تونلی را در زیر سفارت شوروی در واشنگتن ساخته بود که امکان شنود مخفیانه ارتباطات دیپلماتیک و دیگر انواع ارتباطات را فراهم می کرد. علاوه بر این، او جزئیات مربوط به سه عضو K.G.B را به مسکو ارائه کرد؛ افسرانی که از طرف ایالات متحده به جاسوسی مخفیانه مشغول بودند که منجر به اعدام دو نفر از آنها شد.
پس از پیوستن به اف بی آی در سال ۱۹۷۶ به عنوان یک مامور ویژه، آقای هانسن نقش های ضد جاسوسی مختلفی داشت که به او امکان دسترسی به داده های طبقه بندی شده را می داد. سه سال از دوران تصدی او می گذشت که جاسوسی برای اتحاد جماهیر شوروی را آغاز کرد. او فعالیت های جاسوسی خود را زمانی آغاز کرد که به واحد ضد جاسوسی در نیویورک منصوب شد.
بعد از مدتی وقفه، در سال ۱۹۸۵، مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا فعالیت های جاسوسی خود را از سر گرفت و اطلاعات خود را به K.G.B ارائه داد. با این حال، این بار او اقدامات مؤثرتری برای پنهان کردن اعمال خود اتخاذ کرد. او با استفاده از ارتباطات رمزگذاری شده و سایر تکنیک های مخفیانه، در واقع حتی برای مقامات روسی نیز کاملاً ناشناس ماند.
چگونگی لو رفتن مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا
در طول دهه ۱۹۹۰، پس از دستگیری آلدریچ ایمز، یک مامور C.I.A. که درگیر جاسوسی روسیه بود، هر دو سازمان F.B.I. و C.I.A. از فرد ناشناس دیگری که هنوز اطلاعات طبقه بندی شده را به روسیه می فرستاد، آگاه شدند. در نتیجه، آنها عملیات "Graysuit" را برای کشف عامل ناشناس آغاز کردند. با این حال، در سال ۲۰۰۰ بود که بازرسان پیشرفت قابل توجهی در تعقیب خود داشتند.
سازمان F.B.I به یک افسر اطلاعاتی سابق روسیه ۷ میلیون دلار برای فایلی که حاوی اطلاعات جاسوس اصلی ، بود پرداخت کرد. تحلیلگرانی که با آقای هانسن آشنا بودند و کار می کردند، سرانجام تشخیص دادند.
با استفاده از اثر انگشت، سازمان F.B.I. به طور قطع، هویت جاسوس را هانسن در نظر گرفت. آنها سپس چندین ماه او را زیر نظر گرفتند. در فوریه ۲۰۰۱، او در پارک فاکس استون، واقع در منطقه وین از واشنگتن دی سی، چند بلوک دورتر از محل سکونتش دستگیر شد. این دستگیری اندکی پس از آن اتفاق افتاد که او اسناد طبقه بندی شده را در کیسه زباله در یک مکان از پیش تعیین شده زیر یک پل عابر چوبی که برای مقامات روسی در نظر گرفته شده بود، گذاشت.
در سال ۲۰۰۳، گزارشی از بازرس کل وزارت دادگستری نشان داد که انگیزههای متعارفی که معمولاً خائنان را در گذشته هدایت میکردند، مانند حرص و آز، ایدئولوژی، مشکلات شغلی، سوء مصرف مواد، به رفتار هانسن مرتبط نبودند.
گفتنی است پرونده آقای هانسن نشان دهنده یک شکست قابل توجه در دستگاه اطلاعاتی آمریکا بود، زیرا توانایی او برای فرار از کشف یک نقص آشکار بود. برادر شوهر خود آقای هانسن که او هم کارمند F.B.I بود، یک دهه قبل از دستگیری، سوء ظن را درباره او به اداره مطرح کرده بود. با این حال، سرپرستی که او این نگرانیها را به او گزارش داد، آنها را رد کرد و بعدها بر فرصتهای از دست رفته برای دستگیری هانسن تأکید کرد.
گفتنی است مرگ طبیعی رابرت هانسن در زندان به یک پرونده جاسوسی هولناک و مخرب در تاریخ آمریکا پایان داد.
ارسال نظر