دمای یخچال فریزر باید چند باشد ؟
تنظیم دمای مناسب یخچال و فریزر برای تازه و ایمن نگه داشتن مواد غذایی ضروری است. ما همه چیزهایی را که باید درباره تنظیمات دمای یخچال بدانید، در این مطلب به شما توضیح میدهیم تا بتوانید دمای ایدهآل را برای یخچال و فریزر خود پیدا کنید.
به گزارش پارسینه به نقل از راهنماتو، آیا یخچال شما در دمای مناسب تنظیم شده است؟ با تنظیم دمای مناسب یخچال خود میتوانید از این وسیله به شکلی کارآمدتری استفاده کنید، در مصرف انرژی صرفهجویی کنید و در عین حال مواد غذایی خود را برای مدت طولانیتری تازه و ایمن نگه دارید. در این مطلب به شما می گوییم که چگونه می توانید از درستی تنظیمات دمای یخچال و فریزرتان مطمئن شوید.
با کمی تغییر در دمای تنظیم شده، میتوانید عملکرد بهتر و بهینهتری از این وسیله بسیار مهم آشپزخانه داشته باشید.
تنظیم دمای مناسب یخچال و فریزر برای تازه و ایمن نگه داشتن مواد غذایی ضروری است. اگر دما بیش از حد بالا باشد، مواد غذایی سریعتر خراب میشوند که منجر به هدررفت غذا و خطرات احتمالی برای سلامتی میشود.
از سوی دیگر، اگر دما بیش از حد پایین باشد، ممکن است انرژی و پول خود را برای سرمایش غیرضروری هدر دهید.
ما همه چیزهایی را که باید درباره تنظیمات دمای یخچال بدانید، در این مطلب به شما توضیح میدهیم تا بتوانید دمای ایدهآل را برای یخچال و فریزر خود پیدا کنید.
چگونه دمای یخچال خود را تغییر دهم؟
هر یخچال از نظر طراحی متفاوت است، اما در بیشتر موارد، کنترلها یا در قسمت جلوی یخچال قرار دارند، و یا به طوری که برای تغییر دما نیازی به باز کردن درب ندارید، روی دیواره داخلی محفظه یخچال قرار گرفتهاند.
کنترلهای دما به دو نوع تقسیم میشوند: آنالوگ و دیجیتال.
کنترلهای آنالوگ معمولاً به صورت دکمههای چرخشی هستند و معمولاً یکی برای یخچال و دیگری برای فریزر وجود دارد.
کنترلهای دیجیتال اغلب به صورت لمسی طراحی شدهاند.
دمای ایده آل برای یخچال چقدر است؟
اگر نمیخواهید دوستانتان پس از مهمانی شام بیمار شوند، باید مطمئن شوید که گوشت تازهای که در محفظه مخصوص یخچال نگهداری میکنید، پیش از پخت و سرو خراب نشود. اما همچنین نباید دمای یخچال را آنقدر پایین تنظیم کنید که سبزیجات تازه در کشو یخچال یخ بزنند و غیرقابل استفاده شوند.
دمای زیر میتواند راهنمای خوبی برای حفظ ایمنی و کیفیت مواد غذایی باشد:
مواد غذایی تازه: بین ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد
محفظه مخصوص گوشت (اگر موجود باشد): نزدیک به ۰ درجه سانتیگراد
طبق استاندارد استرالیایی برای یخچالها، میانگین دمای محفظه مواد غذایی تازه باید ۳ درجه سانتیگراد باشد. این دما ایدهآل است، زیرا غذاها را بدون یخ زدن در دمای کمتر از ۴ درجه سانتیگراد نگه میدارد.
دمای ایده آل برای فریزر چقدر است؟
برای حفظ ایمنی مواد غذایی، بهتر است دمای فریزر را در حدود -۱۸ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
بعضی از اجزای بستنی در دمای حدود -۱۵ درجه سانتیگراد یخ میزنند، در حالی که سایر مواد غذایی برای یخ زدن به دماهای بسیار پایینتری نیاز دارند.
منجمد کردن مواد غذایی گزینهای مناسب برای نگهداری طولانیمدت است، اما حتی اگر مواد غذایی یخزده باقی بمانند، نوسانات دما میتواند اثرات مخربی داشته باشد.
برای مثال، اگر بستنی به طور مکرر به دمای بالاتر از -۱۵ درجه سانتیگراد برسد، تغییرات فیزیکی در آن مشاهده خواهید کرد. مواد تشکیلدهنده از هم جدا میشوند و کریستالهای یخی تشکیل میشوند که بافت و طعم آن را خراب میکنند.
مثال دیگری میتواند نخودفرنگی منجمد باشد که در اثر از دست دادن رطوبت، کریستالهای یخی کوچکی در داخل بسته تشکیل میدهد که نشاندهنده کاهش کیفیت آن است.
علت سوختگی فریزر چیست؟
سوختگی فریزر زمانی رخ میدهد که آب از سطح یک ماده غذایی منجمد خارج شود. وقتی هوا به غذای منجمد برسد، باعث کمآبی و اکسیداسیون میشود. این مشکل معمولاً به دلیل بستهبندی غیرهوابندی شده ایجاد میشود و در شرایطی که نوسانات دما زیاد است، بیشتر رخ میدهد. پس از آب شدن یخ غذا، مشاهده خواهید کرد که بافت آن خراب شده است.
اکسیداسیون و سایر تغییرات شیمیایی در دمای -۱۸ درجه سانتیگراد به شدت کاهش مییابد. با این حال، مواد غذایی پرچرب معمولاً عمر کمتری در فریزر دارند، زیرا در چربیها سریعتر از سایر مواد غذایی اثرات کهنه و فاسد شدن دیده می شود.
آیا باید دمای یخچال خود را تغییر دهید؟
تغییرات فصلی
با تغییر دمای محیط، دمای یخچال یا فریزر شما نیز ممکن است دچار نوسان شود. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که در ماههای زمستان، دمای فریزر گرمتر میشود – برخلاف انتظارتان که شاید فکر کنید سردتر خواهد شد.
بنابراین، بهتر است بهخصوص در اوج زمستان و تابستان، دمای یخچال و فریزر خود را با استفاده از یک یا دو دماسنج مخصوص یخچال/فریزر مرتباً بررسی کنید.
در فصل زمستان، نیازی نیست دمای یخچال را خیلی پایین تنظیم کنیم. دمای مناسب برای یخچال در این فصل حدود ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد است. با این دما، مواد غذایی شما تازه میمانند و از طرفی، مصرف انرژی یخچال نیز کاهش مییابد.
همچنین، دمای فریزر را هم باید در فصل زمستان کمی بالاتر تنظیم کنیم. دمای مناسب برای فریزر در این فصل حدود منفی ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است. با این تنظیم، مواد غذایی شما به خوبی منجمد میشوند و از طرفی، به کمپرسور یخچال فشار کمتری وارد میشود.
تنظیم و فراموش کردن
زمانی که دمای یخچال خود را برای فصل به درستی تنظیم کردید، دیگر نیازی نیست که مرتباً با تنظیمات آن سر و کار داشته باشید. اگر یخچال وظیفه خود را بهدرستی انجام دهد، مثلاً وقتی مقدار زیادی مواد غذایی تازه را داخل آن قرار میدهید، تغییر دادن دمای یخچال به سمت سردتر باعث نمیشود که فرآیند خنک شدن سریعتر انجام شود؛ بلکه فقط باعث میشود مواد غذایی سردتر از حد نیاز شوند.
هنگامی که یخچال را با مقدار زیادی مواد غذایی "گرم" پر میکنید، باید متوجه شوید که کمپرسور یخچال برای خنک کردن آن بهطور خودکار فعال میشود. اگر این اتفاق نمیافتد، میتوانید دما را برای مدتی سردتر تنظیم کنید، اما مراقب باشید که غذا بیش از حد سرد نشود و سپس دما را دوباره تنظیم کنید.
در غیر این صورت، بهتر است از یک تعمیرکار بخواهید یخچال را بررسی کند یا اگر یخچال شما قدیمی است، به خرید یک مدل جدید فکر کنید.
کجا در یخچال باید میوهها و سبزیجات تازه را نگهداری کرد؟
برخی از میوهها و سبزیجات در دماهای بالاتر از ۵ درجه سانتیگراد بهتر نگهداری میشوند (برای مثال، گوجهفرنگی بهتر است به جای یخچال روی پیشخوان نگهداری شود). میوههای گرمسیری ممکن است در محفظه مواد غذایی تازه یخچال خراب شوند و بهتر است در محیطی کمی گرمتر نگهداری شوند، در حالی که زردآلو، هلو و گلابی محیطی سردتر با رطوبت کمتر را ترجیح میدهند.
گوشتها باید در محفظه مخصوص گوشت یخچال نگهداری شوند. اگر یخچال شما این محفظه را ندارد، گوشت را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید. همچنین میتوانید شیر را در قسمتهای سردتر یخچال نگهداری کنید، اما برای راحتی دسترسی، قرار دادن آن در درب یخچال نیز مناسب است.
گرمترین قسمت یخچال معمولاً محفظه لبنیات است که معمولاً در قسمت بالای درب یخچال قرار دارد و برخی از آنها دمایی حدود ۸ درجه سانتیگراد را حفظ میکنند. این دما باعث میشود کره و مواد غذایی مانند پنیر نرم برای سرو آماده باشند.
با این حال، این مواد غذایی را میتوان در دماهای سردتر نیز نگهداری کرد، بنابراین میتوانید آنها را جابهجا کنید و به جای آن مواد غذایی مانند لوبیا سبز که دمای گرمتر را ترجیح میدهند در این قسمت قرار دهید.
چرا مواد غذایی خراب میشوند؟
مواد غذایی زمانی خراب میشوند که دچار تغییرات شیمیایی یا فیزیکی شوند. تغییرات شیمیایی شامل رسیدن، بالغ شدن یا اکسیداسیون (که به آن «فاسد شدن» نیز میگویند) میشود. تغییرات فیزیکی شامل موارد زیر است:
فشار مکانیکی: بستهبندی یا جابجایی نامناسب.
سرما: انجماد یا تغییر فاز.
گرما: پختوپز یا انتقال رطوبت.
میکروارگانیسمهای میکروبی: باکتریها و قارچها که باعث کپک میشوند، مواد غذایی را با تجزیه ساختار سلولی تخریب کرده و سپس تکثیر میشوند. به عنوان مثال، ژامبونی که مدت زیادی در یخچال بماند، لزج و خراب میشود.
برخی از میکروارگانیسمها نه تنها به دلیل خراب کردن بو، بافت و ارزش غذایی مواد مضر هستند، بلکه سمی نیز هستند! در حالی که بیشتر میکروارگانیسمهای بیماریزا با پخت کامل به راحتی از بین میروند، برخی سمومی تولید میکنند که به این سادگیها نابود نمیشوند.
نکته:
بلانچینگ میتواند تأثیر مثبتی در حفظ سبزیجات داشته باشد. افزایش ناگهانی دما و سپس خنک کردن، آنزیمهایی که باعث رسیدن و خراب شدن مواد غذایی میشوند را غیرفعال میکند.
بلانچینگ یک تکنیک آمادهسازی غذا است که در آن غذا به طور موقت در مایع داغ، مانند آب جوش یا روغن، غوطهور میشود. این فرایند معمولاً (اما نه همیشه) پیشدرآمدی برای پخت بیشتر غذا است.
میوهها، سبزیجات و مغزها غذاهایی هستند که بیشتر در معرض بلانچینگ قرار میگیرند، هرکدام به دلایل مختلف.
گاهی اوقات هدف از بلانچینگ نرم کردن غذا، شل کردن پوست برای راحتتر کندن آن، یا صرفاً روشن کردن رنگ آن است.
به کلمه " موقتی " در توضیح بالا توجه کنید. دستورهای مختلف زمانهای متفاوتی برای بلانچینگ نیاز دارند، اما در بلانچینگ، زمانها به ثانیه اندازهگیری میشوند نه دقیقه. زمانهای معمول بلانچینگ بین ۳۰ تا ۶۰ ثانیه است.
غذاهای خام
مواد غذایی خام میتوانند بهویژه خطرناک باشند. برخی باکتریها ممکن است برای گروههای خاصی از افراد، از جمله نوزادان، افراد مسن یا کسانی که بیماری جدی دارند، کشنده باشند. برای بقیه افراد، این باکتریها حداقل چند روز ناراحتی گوارشی شدید ایجاد میکنند!
چه عواملی باعث فساد ناگهانی غذا میشود؟
برخی از مواد غذایی زمانی که دمایشان به زیر حد خاصی برسد، به سرعت خراب میشوند. این معمولاً زمانی اتفاق میافتد که غذا یخ میزند. سایر مواد غذایی تغییرات ظریفتری را تجربه میکنند وقتی که خیلی سرد شوند، مانند برخی میوهها و سبزیجات گرمسیری.
برای مثال، مواد غذایی مانند کاهو و خیار عمدتاً آب هستند، بنابراین به راحتی در دماهای زیر صفر درجه سانتیگراد یخ میزنند و زمانی که ذوب میشوند، میتوانید ببینید که ساختار سلولی آنها از بین رفته است و به یک حالت ژلهای و نامناسب تبدیل میشوند.
ارسال نظر