وضعیت خانه و خانه دار شدن از فقر به فلاکت رسید!
اکنون وضعیت مسکن به مرحلهای رسیده که نمیتوان گفت برای مردم فقر ایجاد کرده است، بلکه اکنون به مرحله فلاکت رسیدهایم.
به گزارش پارسینه، بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن و تحلیلگر اقتصادی مسکن گفت: «ما به تولید سالی یک میلیون مسکن نیاز داریم و در همه جای دنیا هم این بخش خصوصی است که مسکن را تولید میکند؛ بنابراین اکنون پرسش مهم این است که چرا بخش خصوصی نمیتواند مسکن مورد نیاز را تولید کند؟ این درد را باید حل کرد. از این نوع حرفها و وعدهها را رؤسای جمهور و وزرای زیادی گفتهاند و رفتهاند. اکنون وضعیت مسکن به مرحلهای رسیده که نمیتوان گفت برای مردم فقر ایجاد کرده است، بلکه اکنون به مرحله فلاکت رسیدهایم.»
وی ادامه داد: «در سبد معیشت خانوار، سهم مسکن همه سهمهای دیگر را بلعیده است. این در حالیست که باید در سبد خانوارحدود ۴۰۰ کالا باشد که از مرغ و تخم مرغ تا گوشت و مسکن را شامل شود. سهم مسکن اصلا جایی برای گوشت و مرغ نگذاشته است.»
وی افزود: «حتی وضعیت برای برخی به شکلی است که اگر هیچ چیز هم مصرف نکند، باز هم از پس پرداخت اجاره بر نمیآیند. در این شرایط، افراد، یا باید مسکن اشتراکی بگیرند یا کلا قید خانه دار شدن را بزنند. مستاجرهای ما فقیر نیستند، بلکه به فلاکت افتادهاند. این وضعیت از دو دهه پیش، پیش بینی شده بود؛ اما اقدامی در این زمینه انجام نشد. اگر حتی فرض را بر این بگیریم که مشکل اقتصاد ما کامل حل شده و رشد اقتصادی نزدیک به ۱۰ درصدی هم داریم و بخش خصوصی ما تمام ابزارهای اقتصاد آزاد را دارد و میتواند استفاده کند، باز هم حداقل ۸ سال زمان لازم است تا بخش مسکن به تعادل برسد.
ارسال نظر